Baby in bad doen: de tips & tricks

Incomode

Wanneer jouw kleintje pas een week oud is, kun je hem al voor het eerst in bad doen. Wassen is een belangrijk onderdeel van de verzorging van jouw baby. Het jonge babyhuidje reageert niet lekker op de warme, harde stralen uit de douche, vanwaar het vooral in de eerste maanden wordt aangeraden om jouw baby schoon te maken in bad en met een warme washand.

Wanneer in bad?

Vooral in de eerste paar maanden kun je jouw baby gerust 2 á 3 keer per week in bad doen. Hij wordt nog niet heel vies, vanwaar dit volstaat. Maak hem in de andere dagen natuurlijk wel grondig schoon met een washandje.

Watertemperatuur

Ook de watertemperatuur is zeer belangrijk, daar baby’s een zeer gevoelige huid hebben. Het is dan ook belangrijk om het water wel warm te maken, maar om deze wel onder de lichaamstemperatuur (36 á 37 graden Celsius) te houden. Check daarom vlak voordat je jouw kleintje in bad stopt de watertemperatuur even met je elleboog. Dit is een gevoelig gedeelte van het lichaam, waardoor je een accurater meting kunt maken. Voelt het water warm aan, maar niet te warm, dan zit je goed. Natuurlijk kun je ook gewoon een badthermometer gebruiken.

Verborgen vuil

Er is altijd nog wat verborgen vuil. Vooral jonge baby’s worden nooit heel vies, maar er zijn altijd wel kleine plekjes waar je normaal nooit aan zou denken. Het gaat hier bijvoorbeeld om knieholtes, nekplooien, plooien in de dijbenen of onder de oksels.

Wat heb ik nodig?

Er zijn ook diverse spullen die je nodig hebt voor de verzorging en het wassen van jouw kleintje. Gelukkig heeft Jut en Juul ze allemaal op haar webshop. Bekijk bijvoorbeeld eens onze shower gloves of onze hydrofiele doeken.

 

https://www.jutenjuul.nl/