De beste soorten gehoorbescherming

Incomode

Het beschermen van uw oren is super belangrijk. geluidsoverlast kan voorkomen op werk, op straat of op festivals. Hoe harder het geluid, hoe minder u er naar hoeft te luisteren om gehoorschade op te lopen. Omdat u dit natuurlijk niet wilt zetten wij hier de verschillende soorten gehoorbeschadiging onder elkaar.

 

Proppen

Proppen zijn een goedkope, goed werkende oplossing voor gehoorbescherming. Een nadeel is dat ze vaak maar een keer gebruikt worden waarna men ze weggooit; niet echt ecologisch dus.

 

Wasbolletjes

Ook deze zijn voor eenmalig gebruik. Men kan deze vaak gewoon in de supermarkt of drogisterij vinden. De bolletjes zijn net iets duurder dan de proppen. Ze sluiten het oor dan ook iets beter af.

 

Gehoorkappen

Dit zijn een soort kappen die over het oor zitten. Men ziet deze vaak bij bouwvakkers en amateur drummers. Ze bieden veel gehoorbescherming maar kunnen als irritant ervaren worden omdat ze de hele tijd op het oor leunen. Deze kappen worden soms gecombineerd met plugs of dopjes om een betere bescherming te geven.

 

Siliconen plugs

Deze lijken op de proppen maar zijn van silicone gemaakt. Men bedekt hier alleen het oor mee. De materialen in de plugs irriteren vaak minder dan de materialen voor de propjes. Daarom werken ze iets beter maar zijn ze iets duurder. Ook de plugs zijn voor eenmalig gebruik.

 

Universele oordopjes

Deze dopjes ziet men vaak op festivals. Ze beschermen het oor maar zorgen dat de dragen nog steeds van de muziek kan genieten. Ze blokken dus niet al het geluid maar zijn er op gemaakt om de meest schadelijke geluiden te blokkeren.

 

Otoplastieken

Zijn nog een stap boven de universele oordopjes. Deze worden per oor op maat gemaakt. Professionals in luidruchtige omgevingen maken hier vaak gebruik van. Ook de meer toegewijde festivalgangers zal eigenaar van een paar zijn.

 

Te laat met het aanbrengen van gehoorbescherming? Bekijk hier het assortiment van gehoorbescherming en gehoorapparaten.

 

http://www.hethoorhuis.nl