Donker Media

Incomode

Donker Media

De wereld van de bedrijven zit tegenwoordig echt vol met allerlei ondernemingen die op willen vallen in de ogen van de klant. Dit is natuurlijk helemaal super, maar veel bedrijven lukt het niet echt om goed op te vallen bij de klant. Het is dan ook belangrijk dat je wel met de tijd meegaat, je moet tenslotte iets unieks hebben om de aandacht te trekken. Door te kiezen voor het laten maken van een animatie kan je dit heel eenvoudig bereiken. Een animatie zorgt er namelijk voor dat je een super leuk filmpje hebt voor de consument, deze zal hij met veel plezier bekijken. Dit zorgt er weer voor dat hij of zij beter zal opletten bij het kijken.

Een animatie is precies hetzelfde als een ieder anders soort tekenfilmpje, dat is wat je zou denken. Er zit echter wel een groot verschil tussen de twee. Bij een tekenfilmpje is het doel alleen maar lachen, gieren en brullen. Bij de animatie zit er echt een doel achter, dit is het overbrengen van een bepaalde boodschap op de kijker van de video. Door middel van de sketch zal de kijker op een leuke manier iets leren over jouw bedrijf. Het is dan ook echt zo dat veel bedrijven hier tegenwoordig gebruik van maken, als je dit als bedrijf laat doen dan ben je dus zeker niet meer de enige.

Daarnaast is het zo dat de klant met veel meer aandacht naar een video aan het kijken is. De normale video’s op tv zijn namelijk toch altijd weer erg saai, hier zitten mensen nu niet echt op te wachten. Als je kiest voor een animatie heb je net even iets anders, hierdoor zal de kijker met veel meer plezier aan de tv gekluisterd zitten. Dit zorgt er weer voor dat de boodschap die je over wilt brengen echt goed over zal komen op de kijker, op die manier weet de klant heel goed wat jij aanbiedt als bedrijf zijn. En het is natuurlijk gewoon veel leuker dan een standaard video, je hebt tenminste iets waar je om kan lachen. Plus, deze vorm van video is vele malen goedkoper dan de standaard video.

Goed je weet dus hoe een animatie eigenlijk zijn werk doet. Je zal eerst samen gaan kijken wat nu precies de wensen zijn voor de video. Je maakt dan duidelijk wat nu eigenlijk de boodschap is die je graag terug zou willen zien in de gemaakte animatie. Door alle eisen op een rijtje te zetten krijg je erg makkelijk een overzicht van de dingen waar je op moet letten. Zo hoef je niet elke keer weer om aanpassingen te vragen, dit bespaart natuurlijk weer super veel tijd. Wanneer je deze stappen gehad hebt zal er een storyboard komen. Een tekening kan natuurlijk niet bewegen, de volgende stap die genomen zal worden is het daadwerkelijk gaan monteren van het geheel. Hierbij zullen ze dus altijd rekening houden met wat jij in gedachten hebt. Als dit allemaal af is dan zal er een voice over nodig zijn. Deze stem zetten ze achter de video, op die manier kun je het persoonlijk maken. Zo moet de stem wel een beetje bij de doelgroep passen, je kunt geen jonge stem hebben voor een bejaarden reclame.

Het is dus altijd weer super leuk om een animatie te laten maken. Ook is het zo dat je de animatie gewoon voor interne boodschappen kunt gebruiken, je zit dus echt niet vast aan een of andere verlichte reclame. Stuur dus eens een mailtje in het bedrijf met de animatie, een leuk idee. Als je een animatie nodig hebt dan ben je al goed op weg! Bekijk snel onze website!