E-sigaret als hulpmiddel

Je rookt al jaren en bent gaan inzien dat dit zeer ongezond is, daarom wil je stoppen met roken. Wellicht is het verstandig om de e-sigaret te gaan gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken. Door een aantal vooraanstaande doktoren is toegegeven dat de e-sigaret een goed hulpmiddel is om te kunnen stoppen met roken, hoe dat kan leggen wij uit in ons artikel.

De e-sigaret

De e-sigaret wordt gezien als een vervangend middel voor de klassieke tabak sigaret. De e-sigaret is een elektrisch apparaatje dat de gebruiker helpt om aan zijn nicotine behoefte te komen. Een e-sigaret wordt gevuld met een nicotine oplossing, deze oplossing wordt verdampt door de e-sigaret waarna de gebruiker deze kan inhaleren.

Lange tijd stond de e-sigaret bekend om het feit dat deze vaak lekken en niet goed werken, tegenwoordig is de e-sigaret een trend geworden in Nederland en andere landen. Dat komt omdat de e-sigaretten nu wel goed werken en nauwelijks meer lekken, ook komt dat doordat gebleken is uit onderzoeken dat een e-sigaret vele male minder schadelijk is dan een tabak sigaret.

Stoppen met roken

Wil je stoppen met roken maar wil dat maar niet lukken, je hebt al van alles geprobeerd zoals nicotine pleisters en nicotine kauwgum. Dan is de e-sigaret een prima oplossing, door middel van een e-sigaret kun je jouw nicotine verslaving relatief gemakkelijk afbouwen. Het afbouwen van de nicotine verslaving is gemakkelijk met een e-sigaret omdat door de gebruiker bepaald kan worden hoeveel nicotine hij of zij in zijn e-sigaret gebruikt. Het is dan uiteraard ook mogelijk om de hoeveelheid nicotine structureel af te bouwen, op deze manier kom je na een periode van een aantal maanden van je nicotine verslaving af.

Financieel voordeel e-sigaret

Consumenten die een e-sigaret dampen profiteren niet alleen van gezondheidsvoordelen, ook zitten er veel financiële voordelen aan een e-sigaret. Een e-sigaret is maar liefst tachtig procent goedkoper in het gebruik dan een klassieke tabak sigaret. Dat valt te verklaren doordat een pakje sigaretten van 21 sigaretten zeven euro kost en een flesje nicotine houdende vloeistof van tien milliliter dat vergelijkbaar is met 120 sigaretten. In de berekening zijn de aanschaf en het onderhoud van de e-sigaret ook mee genomen. Er is uitgegaan van dertig euro aanschafprijs en een maandelijkse onderhoudskosten van vijf euro in de berekening mee genomen. Na een korte periode dampen heb je de e-sigaret al snel terug verdient en begin je van jouw voordeel te profiteren.

E-sigaret kopen

Als je een e-sigaret wil gaan kopen is het belangrijk dat je deze koopt bij een winkel die hier in gespecialiseerd is. Dat is belangrijk omdat verkeerd gebruik van een e-sigaret kan leiden tot een onprettige ervaring met als gevolg dat men snel stopt met de e-sigaret en weer tabak gaat roken met alle gezondheidsgevolgen van dien. Het zou zonde zijn als je een e-sigaret en alle bijbehorende producten aanschaft en deze vervolgens een aantal weken later al niet meer gebruikt.