Een Liebherr wijnklimaatkast bij de specialist kopen

Incomode

Wat moet je met een Liebherr wijnklimaatkast als je ook goedkopere oplossingen hebt? Je moet opletten dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent. Een wijnklimaat is geen wijnkoelkast zoals veel mensen denken. Zoals de term koelkast doet vermoeden is het slechts een koelkast. Deze wordt alleen gebruikt om de temperatuur omlaag te brengen. Een wijnklimaatkast doet dan ook veel meer. Naast koelen wordt de luchtvochtigheidsgraad omhoog gebracht wanneer er wordt geventileerd of lavasteentjes worden geplaatst. Afhankelijk van het model heb je lavasteentjes nodig. In ons klimaat valt dit nog mee, omdat we hier weinig droogte kennen. 

De compressor is volledig trillingsvrij opgehangen wat ervoor zorgt dat de wijnen niet continu onderhevig zijn aan trillingen. Hierdoor ouderen de wijnen te snel en bereiken vermoedelijk het hoogtepunt nooit. Koop je een wijnklimaatkast bij de Liebherr specialist Cavepromotor, dan wordt de vrijstaande wijnklimaatkast ook geplaatst op Vibration Reduction Blocks. Deze reduceren ook de omgevingstrillingen waardoor het mogelijk wordt om de door mensen veroorzaakte trillingen te ondervangen.

Wat je wel nodig hebt om de luchtvochtigheidsgraad te kunnen meten, heb je een hygrometer nodig. Deze wordt door Cavepromoto meegeleverd, zodat u weet wanneer dat u moet ventileren. De wijnspecialisten van Cavepromotor vertellen u bij de levering wat u moet weten over de hoogte van de luchtvochtigheidsgraad. Dit voorkomt dat uw wijnen met een kurk afsluiting slecht worden. Bij een te lage luchtvochtigheidsgraad krimpen uw kurken. Hierdoor kan er lucht, maar ook bacteriën in uw wijnfles terecht komen. Het gevolg is dat u de wijn negatief gaat beoordelen als u de wijn proeft. Als u eerlijk bent, dan weet u dat de wijn niet optimaal is bewaard. Het is niet de wijnboer die zijn werk niet goed heeft gedaan, maar u degene die de wijn verkeerd hebt bewaard.

Dit geldt ook voor geuren die uw wijnfles kunnen binnendringen. Door een wijnklimaatkast te hebben, bent u in staat om de slechte geuren buiten uw wijnfles te houden. Door het Aktieve Koolfillter jaarlijiks te vervangen houdt u de wijn in topkonditie.

En dan is er in Nederland eigenlijk een misverstand ontstaan. De termijn wijnklimaatkast en wijnbewaarkast slaan nergens op. In feite hebben we het altijd over wijnklimaatkasten met één of meerdere temperatuurzones. Bij Liebherr kunt u kiezen uit één, twee, drie of zes temperatuurzones. Met twee of drie zones heeft u afgesloten compartimenten die u apart kunt voorzien van een hogere of lagere tempartuur.  Bij de zes temperaturen wordt er gebruik gemaakt van de koudevaltechniek, maar moet u met lavasteentjes de luchtvochtigheidsgraad beïnvloeden, omdat een ventilator het proces zou verstoren.