Een wijnkast op maat koop je via Cavepromotor

Incomode

Een wijnkast op maat is wat je tegenkomt in restaurants, maar ook steeds vaker zie je particulieren met gevoel voor stijl en design een wijnkast op maat kopen. Als je een idee hebt om een ontwerp te laten maken, dan is het verstandig om zo snel mogelijk contact op te nemen met de specialisten van Cavepromotor. Door er vroegtijdig bij te zijn kun je veel geld besparen. Het wordt veel lastig om een betaalbare oplossing te bedenken als alles nog open ligt. Heeft de binnenhuisarchitect een ontwerp gemaakt, dan is het vaak moeilijk om een nog maten te laten aanpassen voor een wijnkast. Zeker als u wensen heeft waarbij een koelunit voorzien moet worden met een buitenmodule. Dan moet er gekozen kunnen worden voor een ruimte tegen een buitenmuur. Kortom, er zijn allerlei elementen die de prijs van uw wijnkast op maat project onnodig opdrijven. Zeker wanneer een wijnkast kan worden gerealiseerd met de inbouw van Liebherr wijnkasten. Daardoor bespaart u veel geld en kunt u compartimenten indelen naar hartenlust.

De complexiteit wordt vooral bepaald of uw een wijnkast wilt hebben die ook kan dienen om wijn te serveren. Daarbij is een unit voor witte wijn complexer dan die van rode wijn. Bij witte wijn spreken we over een sterk gekoelde unit die op 8 graden moet werken. Hierdoor bent u ook qua onderhoud duurder uit. Dat geldt ook voor het energieverbruik. Het werken met standaard wijnklimaatkasten is in de praktijk het makkelijkste maar zorgt voor de minste problemen op lange termijn. Uiteraard krijgt u garantie, maar speciale zaken kosten ook speciaal veel geld.

Een wijnkast op maat die alleen maar hoeft te dienen voor het bewaren van wijn is qua kostprijs voordeliger dan een wijnkast die ook de serveermogelijkheid moet bieden. Er hoeven minder compartimenten te worden gemaakt met in elk compartiment een aparte temperatuur en luchtvochtigheidsgraad regelen. Daarnaast is het nodig voor ‘drogere’ dagen om in elk compartiment te hebben, tenzij u alleen wijnflessen heeft met een schroefdop. In de praktijik komt dat niet veel voor en kurk is nog altijd de afsluiter voor klasse wijnen. De grote wijnhuizen testen wel met siliconen afsluiters, maar een kurkafsluiting hoort ook bij de wijnbeleving. Het is voor belangrijk dat u de luchtvochtigheidsgraad kunt monitoren in elk afzonderlijk compartiment. Daarom heeft cavepromotor digitale hygrometers die worden meegeleverd, maar men is bezig met een technologische oplossing waarbij een sensor wordt geplaatst in elk compartiment. Deze staat draadloos in verbinding via WiFi en RF met een portaal, waar u via een App connectie mee heeft. Is de luchtvochtigheidsgraad te laag, dan kunt u ingrijpen als de apparatuur het niet verder omhoog kan krijgen. Dan komen de ouderwetse lavasteentjes weer van pas om de luchtvochtigheidsgraad omhoog te krijgen.

Het budget wat u heeft voor een mooie wijnkast op maat moet al snel boven de 20000 Euro liggen, anders bent u voordeliger uit met een oplossing waarbij wijnkasten van edelstaal worden ingebouwd. Deze hebben ook mooie leadverlichting die dimt naar een niveau dat het presentatie mogelijk is, maar bij het openen van de deur oplicht. Nadat de deur is gesloten zal het licht na enige tijd (welke instelbaar is) dimmen naar het niveau van de naast gelegen wijnkasten waardoor een mooi presentatiegeheel ontstaat. De wijnkasten worden op een minimale verhoging geplaatst met voldoende ruimte aan de bovenzijde voor de afvoer van warme lucht. Dit is belangrijk om de compressoren niet onnodig veel te belasten. Deze manier van werken zorgt ervoor dat de interieurbouwer voldoende mogelijkheden heeft voor een niet afwerking. Eventeel met en zonder paslatten. Een goede binnenhuisarchitect kan uitstekend met de mensen van Cavepromotor samenwerken de mooiste realisaties te bewerkstelligen. Het enige wat de wijnkastspecialisten van Cavepromotor vragen is een ontwerp- en adviesvergoeding welke in mindering wordt gebracht op de totale projectprijs. De reden hiervoor is dat er regelmatig advies wordt gevraagd en een ontwerp om vervolgens zelf te gaan ‘knutselen’.