Evenementen in Amsterdam

Evenementen in Amsterdam

Er worden jaarlijks enorm veel evenementen georganiseerd in Amsterdam. Deze evenementen variëren sterk. Zo is er voor jong publiek veel te doen, maar ook oud publiek kan zich goed vermaken. Hieronder worden een aantal voorbeelden gegeven van leuke evenementen die in Amsterdam worden gehouden of te bezoeken zijn.

Amsterdam Dance Event
Ieder jaar keert Amsterdam Dance Event terug in de maand oktober. Halverwege de maand oktober is er vanaf woensdag tot zondag feest. Meer dan 2.500 artiesten uit de hele wereld zijn in deze vijf dagen te bezoeken. Deze zijn te bezoeken in de beste clubs van Amsterdam. Er draaien meer dan 2.500 artiesten op zo’n 500 feesten op 160 verschillende locaties. Daarnaast zijn er talloze conferenties in Amsterdam. De kans dat jij jouw favoriete zanger, band of dj in Amsterdam kunt bezoeken is zeker aanwezig in deze vijf dagen in oktober. Veel evenementen zijn voor mensen van 16 of 18 jaar en ouder.

Kermis in Amsterdam
In het drukke centrum van Amsterdam vindt per jaar twee keer een kermis plaats op de dam. Alle attracties zijn dagelijks geopend van ’s middags tot middernacht. Hierbij kan zowel jong als oud publiek de kermis bezoeken. Zo kan bijvoorbeeld het stadscentrum bekeken worden uit het enorme reuzenrad. Verder ontbreken de oliebollen met poedersuiker uiteraard ook niet.

Museumnacht
De museumnnacht keert elk jaar terug op de eerste zaterdag van de maand november van 19.00 tot 02.00 uur. Meer dan 50 musea openen deze avond hun deuren met een speciaal programma voor jongeren. Dit is gebaseerd op hun eigen collectie en tentoonstelling.

Kerstmarkt
Ieder jaar keert in de maand december de kerstmarkt terug in Amsterdam. Meerdere locaties zijn omgetoverd tot een ‘markt’ in de kerstsfeer. Zo kunnen er kerstaankopen gedaan worden, ook wel ‘kerstshoppen’, er kan geschaatst worden, en er kan uiteraard genoten worden van warme chocolademelk.

Kortom, er worden genoeg evenementen georganiseerd in Amsterdam. Zowel jong als oud kan hiervan genieten. Mocht je ’s avonds een evenement bezoeken in Amsterdam, dan is een restaurant in Amsterdam Zuidoost zeker aan te raden. Dit is GARD. In dit restaurant kan er voluit genoten worden van echt scandinavisch eten. Dit is tevens een onderdeel van het courtyard hotel. Mocht dit niet jouw smaak zijn, dan zal je vast een ander restaurant in Amsterdam Zuidoost of het centrum vinden.

 

https://gardtastescandinavian.com/nl/gard-amsterdam/