Kartonnen dozen voor uw bedrijf

Incomode

Bent u net gestart met uw eigen bedrijf en heeft u kartonnen dozen nodig voor uw producten maar heeft u geen idee? In dit blog meer informatie over de meer dan 2.500 formaten dozen van de Dozenhal.

Grote keuzen kartonnen dozen

Nu u weet dat u waarschijnlijk kartonnen dozen nodig heeft, moet u uitzoeken welke soort doos u precies nodig heeft. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het maken van uw doos. Of u nu een lichtere doos nodig heeft om de verzendkosten te verlagen, of een karton gemaakt van een dikkere kwaliteit om extra bescherming te bieden, er is altijd wel een doos op voorraad die geschikt is voor elk product. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, kunnen de professionals van de Dozenhal altijd een doos exact op maat en wens voor u maken.

Onjuiste verpakking maakt uw product kwetsbaar voor schade. Een beschadigd product betekent een lagere klanttevredenheid en minder winst! Of het nu gaat om schade tijdens de behandeling, verzending of in uw magazijn, hier zijn drie tips om uw product gedurende het hele proces te beschermen.

Gebruik de best beschikbare doos

Dat lijkt waarschijnlijk een beetje te simpel – en misschien denkt u al dat u de beste doos gebruikt – maar er kan nog steeds schade optreden en dat kan zijn omdat het niet de beste doos voor uw product is! Eerst en vooral is het uiterst belangrijk om een nieuwe (of goede gebruikte) doos te gebruiken bij het verzenden. Golfkarton is ontworpen om zeer sterk te zijn, maar het zal niet in staat zijn om zijn potentieel waar te maken als het al beschadigd is tijdens een eerder verzendproces.

Efficiënt verpakken

Ken uw product. Is het kwetsbaar? Heeft het scherpe randen? Hoeveel demping heeft het nodig om schade te voorkomen? Dit zijn belangrijke vragen om rekening mee te houden bij de keuze van de afmetingen van de dozen. Idealiter wilt u dat uw product de ruimte in de doos vult, waarbij u zoveel mogelijk ruimte in de doos vermijdt (met extra ruimte voor demping indien nodig).

Een doos van het juiste formaat met de juiste hoeveelheid demping beschermt niet alleen uw product, maar vermindert ook de verzendkosten en afval. Experimenteer met verschillende posities in de doos om te bepalen wat de meest efficiënte manier is om uw product te verpakken. Het kiezen van de beste maat doos en dempingsmateriaal zal de schade aan uw producten sterk verminderen!