kernthermometer bbq

Incomode

Een kernthermometer voor de barbeque is geen overbodige luxe. Nederland is een barbeque land en zijn echte vleeseters. Een goed stukje vlees op de barbeque mag dus niet missen. Voor het perfecte stukje vlees kan een kernthermometer uitkomst bieden. Elk stuk vlees heeft zijn eigen temperatuur voor gaarheid. Of dit nu een stukje kip, steak of varkenshaasje is, met een kernthermometer kan de juiste temperatuur bepaald worden.

Kernthermometer barbeque

Vooral bij een groot stuk vlees is het moeilijk te bepalen of de kern de juiste gaarheid heeft. Er zijn verschillende thermometers die daarbij kunnen helpen. Vooral de Ebro thermometers, zijn kernthermometers uit het topsegment en geven zeer nauwkeurige metingen weer.

EBRO TFX410 voedselthermometer

De Ebro TFX410 voedselthermometer is een zeer geliefd meetinstrument bij de professionals. Het is een zeer handzame en robuuste thermometer. De kernthermometer is inzetbaar gedurende veeleisende omstandigheden. De thermometer staat bekend om de snelle en uiterst nauwkeurige metingen. De TFX410 heeft een meetbereik beschikt over de volgende specificaties:

  • Meetbereik van -50 tot 300 graden celsius
  • Nauwkeurigheid van ± 0,3 graden celsius.
  • De kernthermometer beschikt over een grote display waarop de meetresultaten eenvoudig af te lezen zijn.
  • Werktemperatuur van -25 tot 50 graden celsius

Kortom is de TFX410 een ukstekende kernthermometer voor de barbeque. 

EBRO TDC150 kernthermometer

De Ebro TDC150 kernthermometer is ideaal voor eenvoudige temperatuurcontrole van vlees, worst of vis. De kernthermometer beschikt over een prima prijs/kwaliteitverhouding. Door de insteekvoeler in het vlees te steken kan de temperatuur gemeten worden. Wanneer de insteekmeting succesvol afgerond is, kunnen de meetresultaten eenvoudig afgelezen worden in de display. Overige specificaties zijn:

  • Meetbereik van -50 tot 150 graden celsius
  • Nauwkeurigheid ± 1 graden celsius
  • Beschikt over een geheugenfunctie

Kernthermometer toepassing

Beide kernthermometers zijn uitermate geschikt voor gebruik tijdens de barbeque. Het is essentieel om de kernthermometer juist te gebruiken.

  • Steek de insteekvoeler minimaal 3 cm in het product om de juiste kerntemperatuur te bepalen.
  • Steek de insteekvoeler niet te dicht bij het bot van het stukje vlees. Het stukje bot zal sneller heet worden. Wanneer de insteekvoeler te dichtbij het bot zijn zal een te hoge temperatuur weergegeven worden. Terwijl de juiste temperatuur aangegeven wordt op het display zal het stukje vlees nog niet gaar zijn.
  • Steek de insteekvoeler niet te dichtbij het vet. Vet isoleert, waardoor te lage temperaturen aangegeven worden. Dit kan er toe leiden dat het vlees te gaar wordt.

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx