Koelmiddel: transporteer warmte en voer deze vervolgens af

Incomode

Wat is de functie van een koelmiddel?

Een koudemiddel is een stof die onder andere geconsumeerd wordt in waterpompen om de warmte te transporteren en af te voeren. Zo was Freon het bekendste koudemiddel, echter is deze tegenwoordig verboden. Freon kwam veel voor als damp of vloeistof in een koelkast. Deze keuze voor koudemiddelen hangt af van het kookpunt. De drukken moeten wel haalbaar zijn.

De meeste natuurlijke koudemiddelen die gebruikt worden zijn:

  • Propyeen;
  • Alkanen;
  • Fluorkoolwaterstoffen;
  • Ammoniak;
  • Koolstofdioxide.

Wanneer u wilt beslissen welk koudemiddel geschikt is in een koel- of airconditioningsinstallatie, spelen de veiligheid en de bescherming van het milieu een zeer grote rol. Door de fluctuele stijging van de energieprijzen is het energieverbruik tevens een belangrijke factor in de beslissingen. Gebruikt koudemiddel dient een uiterst goede thermodynamische eigenschap te hebben met een hoge chemische stabiliteit en goede fysieke eigenschap. Vanzelfsprekend zijn de prijs en verkrijgbaarheid ook meespelende factoren in de beslissing.

De verkrijgbaarheid van koudemiddelen

Wij zien koudemiddelen als een zeer serieuze zaak. Een verkeerd advies kan uiterst grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de werking van een compressor. Daarom beschikken wij over een afdeling koudemiddelen waar onze deskundigen werkzaam zijn. Wij bieden koudemiddelen aan die volledig voldoen aan al uw eisen. Wij werken samen met toonaangevende fabrikanten en staan garant voor de hoogste kwaliteitsnormen en toekomstgericht onderzoek. Onze kwaliteitswaarborg verzekeren wij van het productieproces tot aan het vulproces. Om die reden worden onze koudemiddelcilinders voorzien van speciale afsluiters. Door deze speciale afsluiters kunnen ze niet door andere partijen gevuld worden. Wij streven er naar om in een korte levertijd een zeer goede service te verstrekken. Wij staan dag en nacht voor u klaar en staan altijd garant voor een snelle levering. Wanneer u vragen heeft over de koudemiddelen, kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten. Deze specialisten helpen u graag verder.

http://www.westfalengassen.nl/