Lego: het leukste speelgoed

Incomode

Lego: wie vond het niet leuk als kind? Iedereen kan zich nog wel ‘die goede oude tijd’ herinneren, waarin je met zijn tweeën of met een hele groep aan het knutselen was met Lego. Je kon er forten mee maken, of huizen, of zelfs complete dorpen – alleen je eigen fantasie was een beperking als het om Lego ging. Het is daarom ook al sinds de jaren ‘70 een bekend merk in kinderspeelgoed, en is sindsdien steeds verder gegroeid. Waar hypes zoals Furby’s na een aantal jaar weer compleet passé zijn geraakt, is Lego al meer dan veertig jaar het favoriete speelgoed van elk kind. Voor een compleet assortiment aan LEGO pakketten verwijs ik je graag naar Happy Bouwstenen.

Innovatie

Dat heeft ook te maken met de innovatie van Lego. Lego is een product dat altijd ontwikkelt. Dit ze je vooral in de franchisen die het bedrijf de laatste paar jaar heeft ontwikkeld: de Lego Star Wars serie, bijvoorbeeld, of de Lego-films die in de laatste jaren heel populair zijn geworden. Lego is sinds 2015 weer een nieuwe lijn gestart: Lego Ninjago. Deze franchise richt zich compleet op een Oosters universum, dat Lego zelf heeft gecreëerd. Het volgt het verhaal van vijf helden die op zoek gaan naar een schat en daarbij verschillende avonturen beleven. Althans, dat is het officiële verhaal: iedereen mag natuurlijk zijn eigen verhaal bedenken.

Met de tijd meegaan

Lego is een bedrijf dat ook met zijn tijd meegaat. Lego Ninjago heeft een compleet online platform, waarop kinderen allerlei avonturen kunnen beleven. Hierbij zijn ook allemaal leuke ‘Easter eggs’ verstopt, en zijn er geheime opdrachten, die het voor kinderen leuk maken om met het speelgoed bezig te zijn.

De website

Daarnaast kan je op deze website ook allemaal leuke dingen winnen, wat het voor kinderen extra leuk maakt om ermee bezig te zijn. De website is zelf eigenlijk een spel, en is eigenlijk compleet op zichzelf staand. Lego Ninjago heeft op deze manier twee verschillende platformen met elkaar gecombineerd, wat het geheel des te sterker maakt. En als kinderen ook maar iets goed kunnen, dan is het wel met dit soort computerspelletjes omgaan. Zet ze dus vooral ook maar aan de computer, het zal je niet spijten.

Het allerbelangrijkste

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het Lego zelf. Lego Ninjago heeft een wijd assortiment aan allerlei leuke voertuigen, grotten, huizen en allerlei andere dingen die je voor je kinderen kan kopen. De tijd is al lang voorbij dat je alleen een huis kon bouwen met Lego, dat uit allemaal verschillende blokken bestond. Nee, heden ten dage maak hele wapenvoertuigen, waar je als kind helemaal mee uit je dak kunt gaan Wil je een auto hebben met een heel groot kanon, of juist een Ninja met een heel groot zwaard? Dan is Lego Ninjago echt iets voor jou. En als je jezelf net iets te oud vindt, dan moet je het maar vooral voor je kind kopen. Dan kun je er daarna alsnog zelf mee spelen.