Liebherr side by side koop je in Nederland en Vlaanderen bij?

Liebherr side by side? Dat zijn eigenlijk twee koel- en vriesapparaten die aan elkaar gekoppeld zijn. De installatie is niet eenvoudig zelfstandig uit te voeren, daarom heeft Koelen & Vriezen zich hierin gespecialiseerd. Met de side by side range van Liebherr heeft u de top van koel en vriesapparaten in huis die door Liebherr wordt geproduceerd. In deze huishoudtoestellen kan Liebherr de volledige ziel en zaligheid kwijt wat er op de markt te koop is en de leiderschapspositie verstevigen. Het zijn allen state of the art apparaten.

Een side by side koop je het beste bij een specialist, omdat de reguliere Liebherr dealer onvoldoende op de hoogte is van de mogelijkheden. Daarbij hebben we dan vooral over het wel of niet weten hoe het zit met de water en stroompunten. Dat klinkt allemaal erg logisch, maar een side by side heeft wel twee compressoren in plaats van één. Hoe zit het als u de apparaten los wenst te plaatsen in een omgeving waarin u bijvoorbeeld een keukenblad wenst te plaatsen tussen de apparaten? Klinkt allemaal erg logisch, maar 90% van de dealer gaan u iets voor lezen uit de folder en dan ontstaan de problemen. Of stel u plaats nog een wijnkoeler naast uw koelkast en dan ontstaat er schimmelvorming… Hoe had u dit kunnen voorkomen?! Koelen & Vriezen is de specialist waar het gaat om side by sides.

Wanneer u bijvoorbeeld een side by side koopt met een icemaker, dan kunt u voor verrassingen komen te staan, wat betreft de lengte van de waterslang. Gaat u deze links of rechts aansluiten, dat zijn wezenlijke vragen die op voorhand beantwoord dienen te worden. Alleen een specialist gaat u dan de juiste vragen kunnen geven.

De installatie van een Liebherr side by side wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd team van twee monteurs. In Nederland is dit standaard opgenomen in de verkoopprijs. Omdat in België de prijsberekening iets anders is, wordt daar de installatie apart berekend. In België mag de klant de installatie eventueel zelf uitvoeren. In Nederland is dit verplicht opgenomen in de verkoopprijs. Zijn Belgen dan slimmer in het installeren? Nee, maar er zijn een aantal cowboys in België aan de weg aan het timmeren (overigens ook in Nederland) die dusdanige prijs afbraak prijzen aanhouden, waarbij zij geen installatie of verlengde garantie in de prijzen opnemen.

Het is voor als consument heel belangrijk om te weten dat u zeker bent van een optimale installatie en levering.