Liebherr WKt 5552 GrandCru met glazendeur

Incomode

Liebherr Wkt 5552 GrandCru ? Had u hier ooit al van gehoord? Ik tot voor en paar maanden niet. Een goed glas wijn kan me nochtans zeer zeker bekoren. Maar wat bepaald nu een goed glas wijn? Moet het een dure wijn zijn? Is het enkel de smaak van de wijn? Is het de temperatuur? De smaak is heel erg persoonlijk. Niet enkel de duurste wijnen zijn ook de beste en/of lekkerste wijnen. Maar wat wel erg belangrijk is, dat de wijn op de juiste temperatuur geschonken wordt. En dit zowel voor rode als witte wijn. Voor het schenken van champagne is algemeen geweten dat  het zeer koud moet zijn, rond de 5 °C. Maar wat velen onder ons niet blijken te weten is dat de temperatuur van rode wijn ook heel erg bepalend is voor de smaak ervan. Een rode wijn die te warm geschonken wordt, is een absolute zonde. Of je nu een dure of een goedkope rode wijn drinkt, de temperatuur is hierbij heel erg belangrijk. Ik dacht een aantal jaren geleden dat rode wijn op kamertemperatuur moet worden gedronken. Maar wat is kamertemperatuur? Bij mij thuis is het steeds rond de 22 °C – 23 °C. Dus dan drink je de wijn ook op deze temperatuur. Maar dit is natuurlijk veel te warm. De iedeale temperatuur voor het drinken van rode wijn is 18 °C. Dit is toch niet de ideale temeperatuur om in te leven. We zijn met het gezin een aantal keren naar Zwitserland op vakantie geweest. Een goede vriendin had daar op een prachtige locatie een mooie chalet. We mochten hier naartoe komen en we hebben dit een paar jaar achter elkaar gedaan. Prachtig mooi. De kracht en schoonheid van de bergen wisten ons steeds opnieuw te bekoren. We hebben er prachtige en deugddoende vakanties mogen beleven. Nu is Zwitserland niet meteen het goedkoopste land, maar dat neem je er graag bij. Daarom was het ook niet echt mogelijk om elke avond op restaurant te gaan. Maar dit kan je natuurlijk oplossen door af en toe eens iets af te halen in een van de restaurants in het dorpje. En het is op die manier dat ik voor de eerste  keer in mijn leven een rode plaatselijke wijn heb gedronken die koud geserveerd werd. Voor mij was dit een openbaring. Ik die dacht dat rode wijn steeds warm moest worden gedronken. Door deze smaakervaring ben ik me meer gaan interesseren voor de temperatuur van wijnen. En heb ik ook ontdekt dat de smaak heel erg bepaald wordt door de temperatuur. Dus op die manier ben ik dan maar eens gaan surfen op internet. Belangrijk voor mij is dat je gaat voor prijs/kwaliteit. Dan kom je al snel uit bij Liebherr. Liebherr staat voor degelijkheid en kwaliteit. Het aanbod van Liebherr is ontzettend uitgebreid. Dus ik ben dan naar de showroom gegaan om de wijnbewaarkasten van dichtbij te bewonderen. Een verkoper die zeer goed op de hoogte was van alle verschillende modellen heeft me hierbij ontzettend goed geholpen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het model Liebherr Wkt 5552. Mijn bedoeling was de wijnbewaarkast te plaatsen in mijn woonkamer. En het mooie van deze kast is dat de kleur perfect past bij mijn mooi bordeaux kleurige gordijnen. De kast heeft namelijk een bordeaux kleurig frame. Ze heeft een mooi glazen deur zodat je ook kan zien welke flessen er in liggen. Persoonlijk vind ik dit mooi. Het is een wijnbewaarkast met 1 temperatuurzone; om wijnen te bewaren mogen rode en witte wijnen samen liggen. Voor gebruik kan je de rode wijn dan een paar uurtjes vooraf uit de wijnbewaarkast halen. Het openmaken van de kast is al een sensatie op zich. Alsof het vanzelf gaat, de deur duwt zich als het ware zelf open. Telkens ik visite heb, is mijn wijnbewaarkast een blikvanger en een leuk gespreksonderwerp om een mooie avond mee te starten. Tot op heden ben ik nog steeds zeer tevreden over mijn aankoop van mijn Liebherr Wkt 5552.