Slapen moet je goed doen!

Incomode

Slapen is een van de belangrijkste dingen die wij moeten doen met ons lichaam. Tijdens de slaap is je lichaam hard aan het werk, en ook de hersen activiteit is te vergelijken met die van overdag. Ze zijn druk met het verwerken van allerlei informatie. Tijdens dit gebeuren kom je vaak in een zogeheten REM, rapid eye movement, slaap. En zoals het volledige woord al zegt, je ogen schieten heen en weer, waarom dit gebeurd weten we niet. Maar je lichaam is ook hard bezig. Zo val je namelijk tijdens de slaap af, terwijl je slaapt verlies je namelijk veel vocht via je ademhaling en je transpiratie. Gedurende de dag gebeurt dit ook, maar dan vul je het direct aan door middel van drinken.

 

Je spieren verlammen, het klinkt eng maar het is beter voor jou en je bed partner dat het wel gebeurd. Tijdens de diepe slaap, tijdens het dromen, verlammen je spieren. Hierdoor kun je de activiteiten die je uitvoert tijdens het dromen niet uitvoeren in bed. Wel net zo handig als je een heftige vecht scene mee maakt tijdens het dromen.

 

Tijdens je slaap word je langer, helaas krimp je wel weer overdag. Omdat je ligt krijgt je lichaam de kans om tussen de wervels een soort kussentjes te plaatsen, deze zijn er voor om de schokken op te vangen. Omdat je overdag staat en zit drukken deze wervels op elkaar wat er voor zorgt dat het vochtkussentje tussen de wervels weg gedrukt word.

 

Slapen is dus heel erg van belang voor allerlei dingen en transformaties waar je lichaam en hersenen door heen gaan tijdens de slaap. Het is daarom ook van belang dat je genoeg slaapt, en goed slaapt. Niet te lang, niet te kort. Iedere persoon heeft een ander slaapritme en de een heeft meer slaap nodig dan de ander. Een ding is echter wel zeker, men moet hiervoor altijd een goed matras kopen. Wanneer deze niet goed is zul je merken dat je in de ochtend niet uitgerust wakker word. Dit is voor een dag niet zo heel erg, maar wel als dit vaker gebeurt. Kies dan ook altijd voor goede matrassen. Mochten de standaard maten van matrassen niet goed zijn kan er altijd een matras op maat gemaakt worden.

http://www.just-dream.nl