Tegels in huis

Incomode

Tegels in huis

Met tegels in de badkamer, toilet, en keuken ben je al bekend. Tegenwoordig kunnen tegels ook in andere ruimtes in je woning. Je kunt tegels gebruiken om je hal van een persoonlijk tintje te voorzien. Want tegels vind je in alle kleuren en formaten. Je kunt voor een simpel motief kiezen of je creativiteit de ruimte geven. Zo kun je met mozaïektegels schitterende kunstwerken maken. Ook kun je je vloer in de woonkamer voorzien van keramische tegels. Of tegels die eruit zien als hout. Combineer dit met vloerverwarming en je hebt altijd warme voeten.

 

Voordelen van keramische tegels

Keramische tegels bevatten veel voordelen. Dergelijke tegels behouden hun kleur jarenlang dankzij het productieproces. Daarnaast zorgt de wijze van productie ervoor dat keramische tegels slijtvast zijn en je er nauwelijks krassen inkrijgt. Je kinderen kunnen zonder zorgen van hun speelgoed genieten. Ook is het niet erg als de kinderen per ongeluk een glas water omstoten. Je veegt de tegels in een handomdraai schooi. Het makkelijk schoonmaken van de tegels is dan ook een van de grootste pluspunten. Tevens krijg je een natuurlijke uitstraling. Hierbij kun je ook kiezen voor tegels die eruit zien als hout.

 

Keramische tegels voor in de tuin

Keramische tegels kun je ook uitstekend in de tuin leggen. Vaak zijn buitentegels dikker dan binnentegels. Als je binnen en buiten keramische tegels wilt, kun je de vloeren eenvoudig met elkaar verbinden. Zo loopt je binnenvloer bijna naadloos over in bijvoorbeeld je terras. Als je je terras van de wind afschermt, creëer je een prachtige buitenkamer. Deze tegels zijn vorstbestendig, en zijn bestand tegen temperaturen van tussen de -50 en 60 graden Celsius. Tot slot, dankzij de hardheid krijgt groene aanslag geen schijn van kans. Hetzelfde geldt voor mos en algen. Ook blijven de tegels veilig beloopbaar.

 

Keramische tegels met een houten uitstraling

In veel huizen vind je houten parket of laminaat. Logisch, want hout heeft een warme uitstraling. Echter is hout gevoelig voor slijtage, vlekken, en andere schade. Daarom kun je ook eens keramische tegels die eruit zien als hout overwegen. Op deze manier heb je de uitstraling van een houten vloer en de vele voordelen van tegels. Tevens kun je tegels die eruit zien als hout gebruiken in de keuken of badkamer. Aangezien je dit niet verwacht, creëer je een verrassend effect. Al snel krijg teen badkamer op deze manier een Scandinavische uitstraling.

 

Tips voor het leggen van tegels

Keramische tegels die eruit zien als hout zijn ideaal als je het warme gevoel van houd wilt, zonder alle bijkomende onderhoud. Vind op Sani-Bouw de perfecte tegel en voor je het weet ligt de vloer erin. Hierbij is het verstandig om van tevoren een legplan te maken zodat je weet hoeveel tegels je wilt. Bestel er altijd een paar meer, omdat je een deel van de tegels verliest door snijwerk. Zorg vervolgens voor een droge ondergrond zodat de tegels niet loslaten. Eventueel kun je spandraden gebruiken om ervoor te zorgen dat de keramische tegels netjes naast elkaar liggen.