Vloeistof voor een e-sigaret kopen

Incomode

De e-liquid wordt ook wel gewoon liquid of eliquid genoemd en is het beste te omschrijven als een brandstof die wordt gebruikt voor elektrische sigaretten. Deze kan je zowel zonder als met nicotine aanschaffen. Als e-roker heb je de keuze uit talloze e-liquids. Kies zelf een smaak die je lekker vind en bepaal de nicotinesterkte.

 

Smaak en damp

Een e-liquid is een vloeistof waarin een aantal stoffen zorgen voor de ontwikkeling van damp en de smaak. Producenten van deze vloeistoffen voegen vrijwel altijd de volgende twee stoffen toe: VG en PG. VG is een plantaardige glycerine en de stof  PG is een afkorting voor propyleen glycol. VG zorgt met name voor een goede ontwikkeling van damp. Ook geeft het in bepaalde mate smaak aan de liquid. De stof PG voegen fabrikanten toe vanwege de zogenoemde ‘gier’ die het veroorzaakt. Bij het inhaleren van de damp voelt de e-roker een kriebeling in de keel en longen. Dit gevoel komt overeen met het gevoel dat rokers krijgen wanneer ze ‘over de longen’ roken.  Een goed uitgebalanceerde e-liquid beschikt ongeveer 50% PG en 50% VG. Maar er zijn veel liquids op de markt waarbij andere verhoudingen gelden. Wat voor roker ben jij? Als je rookt en overstapt op elektrisch roken, dan is het belangrijk dat je kiest voor een e-liquid met de juiste dosering nicotine. Een zware roker die overstapt op dampen die kiest doorgaans voor een e-liquid bestaande uit +/- 18 mg nicotine per ml. Een matige rokers heeft aan 12 mg nicotine per ml voldoende en lichte rokers raden we aan om te kiezen voor niet meer dan 6 mg nicotine per ml.

 

Elektronisch roken is tot 8 maal zo goedkoop

Stap je over op elektrisch roken dan bespaar je veel geld. E-roken is tot wel vier keer zo goedkoop als echt roken. Ter vergelijking: 1 pakje sigaretten kost gemiddeld 6,5 euro terwijl 1 flesje e-liquid veel minder kost. Een e-liquid kopen kan al vanaf zo’n 2,50 euro. Echter kan je met 1 flacon e-liquid bijna even lang doen als met 7 pakjes sigaretten.