Werk uit handen geven met een loonbureau

Incomode

 

Wettelijk gezien is elke onderneming in Nederland die zelf de loonbelasting op het salaris van haar werknemers inhoudt ook inhoudingsplichtig. Op het moment dat een onderneming inhoudingsplichtig is, zal het bedrijf dan ook verplicht worden om de loonadministratie van haar werknemers bij te houden. De loonadministratie bestaat dan ook uit verschillende soorten berekeningen. Daarbij is het een collectie van loonstaat, loonstrookjes en jaaropgaven. Ook moet in deze administratie alle kosten uitgebreid beschreven staan. Denk daarbij maar eens aan de onkostenvergoeding en reisvergoeding die je je werknemers wellicht uitbetaalt. Er zijn verschillende manieren waarop je jaaradministratie kan beheren.

Op het moment dat je niet zo veel werknemers in dienst hebt, dan zou je deze loonadministratie in eigen beheer kunnen laten. Dat betekent wel dat je dus extra tijd kwijt zult zijn aan deze administratie, naast alle andere werkzaamheden. Daarnaast moet je nauwkeurig en overzichtelijk te werk gaan. Wanneer er weinig werknemers in dienst zijn dan is dit goed te doen.

Maar wanneer je spreekt over een grote groep mensen die in dienst zijn, dan is het iets lastiger om het overzicht te bewaren in de loonadministratie. Je zal hier dan als werkgever al snel wat uren aan kwijt zijn. Het kan dan veel effectiever zijn om een loonadministratiekantoor in te schakelen; dan doen zij het voor jou. Daarbij kan je goed doornemen en bespreken welke verantwoordelijkheden het administratiekantoor op zich neemt. Over het algemeen zijn deze administratiekantoren goed op de hoogte welke eisen er worden gesteld aan de loonadministratie en de ontwikkelingen binnen verschillende branches waardoor er een uitstekende loonservice kan worden aangeboden. Al zitten er dus verschillende voor- en nadelen verbonden aan het inhuren van een loonbureau, blijft het wel een feit dat je zelf veel meer tijd overhoudt wanneer je het werk uit handen laat nemen, dan wanneer je het zelf doet.

http://www.cbbs.nl