Zo geef je minder geld uit aan een lange autorit

Incomode

Zo geef je minder geld uit aan een lange autorit

Een auto is zeer handig om te hebben, maar het is wel een aardige kostenpost. Je moet er dus goed over na denken voordat je een auto neemt, je betaalt namelijk niet alleen voor de auto zelf maar ook de wegenbelasting, brandstof, autoverzekering en winter- en zomerbanden. Wil je weten hoe je dan toch geld kan besparen? Lees dan snel verder!

 

Eten halen onderweg is natuurlijk hartstikke lekker en gemakkelijk, maar het kan ook veel geld gaan kosten. Wij snappen natuurlijk, als je lang in de auto zit dat het niet te voorkomen is om af en toe even een lekker koud flesje drinken te halen. Maar probeer de rest van de maaltijden voor te bereiden, hierdoor hoef je niet onderweg te stoppen om eten te halen.

 

Een vignet is niet langs de snelweg te koop, regel dus voor dat je de reis gaat maken de sticker. Want zonder vignet riskeer je een fikse boete, het is daarom verstandig om er zo snel mogelijk een aan te schaffen als je gebruikt maakt van de snel- en autowegen in het buitenland.

 

Als je een lange reis gaat maken, wil je vast dat de auto rit zo snel mogelijk voorbij is. Maar je kan het ook zien als een toeristische rit. Als je niet te snel rijdt en de toeristische route neemt is het zelfs nog mogelijk om van het mooie landschap te genieten. Op deze manier rijdt je met minder stres en je rijdt goedkoper, want vaak vermijdt je op deze manier de meeste tolwegen.

 

  1. Verlaag de uitstoot van het brandstof

De tip die wij hebben is niet te hard rijden en de auto niet te zwaar bepakken. Daarnaast is het slim om een keer in de zoveel tijd de bandenspanning te checken, op deze manier weet je zeker dat de auto geen onnodige brandstof slurpt.

Voordat je de lange reis gaat maken heb je vast al wel gekeken hoeveel het ongeveer gaat kosten, helaas is aan deze vaste prijs van de brandstof niet veel te doen. Maar het is gelukkig wel te voorkomen dat de auto nog meer gaat slurpen.

 

InShared

Alles rondom een auto kost veel geld, hopelijk door deze tips bespaar je iets geld op je lange reis. Om zeker te weten dat de kosten niet nog hoger op lopen is het verstandig om een autoverzekering af te sluiten bij InShared.nl, op deze manier weet je zeker dat je goed verzekerd bent als je autoschade oploopt.

 

 

 

 

 

https://www.inshared.nl/